PI Pharma

PI Pharma

2013: PI Pharma M&D își începe activitatea ca furnizor de servicii de consultanță în domeniul farmaceutic pentru parteneri din România și din Uniunea Europeană.

2014: PI Pharma M&D obține Autorizația de Distribuție Angro nr. 432D, emisă de către Agenția Națională a Medicamentului (ANMDM).

2015: Certificările ISO 9001 și OHSAS 18001.

2016: PI Pharma M&D devine una dintre primele companii românești care obține licențe de import paralel pentru produse farmaceutice importate din state membre ale Uniunii Europene.

2017: Compania deține deja 16 licențe de import paralel pentru produse de tip OTC, devenind un jucător important în piața farmaceutică din România.

2017: Pi Pharma M&D deține un portofoliu complex de produse importate din state membre ale Uniunii Europene (OTC, dispozitive medicale, suplimente alimentare și cosmetice / dermato-cosmetice).

2018: Ca urmare a diversificării activității, PI Pharma M&D se mută într-un sediu nou, cu un depozit de 500 mp și o capacitate de stocare de aproximativ 400 paleți.

2018: PI Pharma M&D devine prima companie farmaceutică, care furnizează, pe piața din România produse reambalate, în baza autorizațiilor de import paralel deținute.

2018: PI Pharma M&D devine Membru activ al ADEM România (European Association of Medicine Distributors), parte din EAPC (European Association of Euro-Pharmaceutical Companies). Prin apartenența directă a 14 asociații naționale și 21 de companii individuale, EAPC înglobează peste 100 de companii farmaceutice din 23 de țări din EEA (European Economic Area), reprezentând aproximativ 80% din totalul industriei. Toate companiile membre EAEPC sunt întreprinderi mici și mijlocii, deținute local.

2018: PI Pharma M&D devine Membru activ al ADEM România (Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente), parte din EAPC (Asociația Europeană a Companiilor Euro-Farmaceutice).

ADEM este o organizație de persoane fizice și juridice, neguvernamentală, fără scop patrimonial și independentă, cu sediul în București. A fost înființată și a devenit membru al asociației Europene EAEPC (Asociația Europeană a Companiilor Euro-Farmaceutice) în 2016 și reunește până în prezent nouă companii membre.

EAEPC este o organizație nonprofit cu sediul la Bruxelles. Prin apartenența directă a 14 asociații naționale și 21 de companii individuale, EAPC înglobează peste 100 de companii farmaceutice din 23 de țări din EEA (European Economic Area), reprezentând aproximativ 80% din totalul industriei. Toate companiile membre EAEPC sunt întreprinderi mici și mijlocii, deținute local.

2018: PI Pharma M&D este autorizată să furnizeze produse farmaceutice în afara spațiului Uniunii Europene.

2019: Compania este autorizată să ofere servicii 3PL: transport, manipulare, depozitare precum și servicii de etichetare și reambalare pentru produse farmaceutice.